Állítsuk meg a lakáspiacot?

2017-04-26 14:00:00

Egy éve tettük fel a kérdést, hogy a Lakásárak - Nőnek vagy csökkennek?  A kedélyek nem nyugodtak meg és továbbra is újra és újra felmerül a kérdés. A lakásárak változása már a változó piaci folyamatok eredménye, vagyis előre látható. Ezt a legtöbben csak akkor veszik észre, amikor már nyakukig ér a víz.

Bővebben..

Először csökkent a lakások ára 2013 óta

Erős márciusi forgalom jellemezte az ingatlanpiacot, amely ugyan 7 százalékos elmaradást mutat az
egy évvel korábbi értékhez képest, mégis jelentősen túlmutat a tavalyi második féléven derül
ki a Duna House legfrissebb elemzéséből. Az országos lakásárak reálértéken stagnálnak, míg nominál
értéken 2013 közepe óta először mutatnak csökkenést.

Bővebben..

Tovább drágulnak az ingatlanok

A lakások 9,7 százalékkal drágultak, az új lakások árai pedig 8,9 százalékkal nőttek tavaly az utolsó negyedévben, közölte a KSH. Az Ingatlan.com előrejelzése szerint idén folytatódik a drágulás, de lassabb tempóban. Jelenleg a használt családi házak országos átlagára 135 ezer forint négyzetméterenként, a lakásoké pedig 374 ezer forintot tett ki. Az új családi házaknál az országos négyzetméterár 326 ezer forintra, az új lakásoké 496 ezer forintra rúg.

Bővebben..

Aki Budapesten akar lakást venni, készüljön fel a legrosszabbra

 

A budapesti kínálati lakásárak átlagosan már alulról súrolják a lélektani 500 ezer forintos határt - derül ki az otthonterkep.hu legfrissebb elemzéséből, melyet a kínálati árak aktualizálásának apropóján készített. Győr-Moson-Sopron megye a második legdrágább térségnek számít a hirdetési árak alapján. Szintén megfigyelhető, hogy nyílik az olló a legdrágább és a legolcsóbb kistérségek között, egyes esetekben már kilencszeres is lehet a kínálati árak különbsége. 

 

Bővebben..

Budapesten folyamatosan emelik a lakásárakat

Csillaghegy Ingatlan Hírek TőzsdeFórum.hu

 

Pofára eshetnek a lakáseladók

2017. február 12. 15:07 | forrás: tozsdeforum.hu /TF-információ

Budapesten egyenletesen növelik a kínálati árat a lakások eladói, noha az áremelés mértékéből visszavettek az elmúlt három-négy hónapban. A vidéki nagyvárosokban viszont jobban alkalmazkodnak az eladók a kereslethez, ott inkább stagnálnak vagy enyhén csökkennek a kínálati átlagárak - derül ki az Otthontérkép friss elemzéséből.

Bővebben..